Galatasaray Resmi Web Sitesi

3.19.2014

Maç Sonu: Chelsea 2-0 Galatasaray / Böyle Olmamalıydı...

Dün yazımızı yazmadan önce çok umutluyduk. Hatta yazımızı okuyanlar çok rahat hatırlayabilirler. Sahaya çıkacak oyuncularımızın Galatasaray gibi oynayacağına inanıyorduk. Elensek bile, başımız dik ayrılacağız Londra'dan diyorduk. Fakat sahada oynayan Galatasaray takımını yine tanıyamadık. Yine aynı isteksizlik, yine aynı inanmamışlık vardı. Elenmemizden çok, sahada oynadığımız ruhsuz futbol bizi derinden yaralayandı.


İlk maçta oynadığımız o futbolun, çeyreğini bile oynayamamak bize çok acı verdi dün gece. Dün izlediğim maçtan sonra, ''meğer hiç inanmamışlar'' dedim ne yazık ki kendi kendime. Yine her zaman ki gibi Muslera ve Melo'nun çabalamasını izledik sadece Galatasaray adına. İnanın yenilmekten daha çok sahada sadece 2 oyuncunun çabalaması üzüyor bizi. Bu olanların ardından, neden diye sormaktan da alamıyoruz kendimizi. Neden isteksizdik? Neden bu kadar ruhsuzduk? Neden bu kadar çabuk pes ettik? Neden tura inanmadık? İşte bu sorular, hatta daha da fazlası kurcalıyor kafamızı.

Biz asla Galatasaray'a bir sitemde bulunamayız. ''Canım feda olsun sana'' diye bağırdığımız, hayatımızı adadığımız Galatasaray'a sitem edemeyiz. Üzülürüz, kızarız. Hatta zamanı geldiğinde bağırırız, çağırırız, sinirden kendimizi kontrol edemeyiz. Ama dediğim gibi asla sitem edemeyiz. Galatasaray'ın teknik direktörü, takımı 2-0 yenikken yedek kulübesinde oturup gülemez. Maç 2-0 devam ederken, o tribün orada takımı ateşlemeye çalışırken, Galatasaray'ın futbolcusu sahada yürüyemez. İşte bizim sitemimiz buna. Üstlerinde ki formaya değil. Koskoca Galatasaray'ın kadrosunda sadece 2 oyuncuyu övüp, diğerlerini eleştiriyorsak, sorunu artık kendilerinde aramaya başlamalılar.


Hiç kimse kusura bakmasın; Galatasaray'ı sahada böyle görmek, bizim zorumuza gidiyor. İsteksizlik, ruhsuzluk, hırs olmaması... Galatasaray bu değil. Çok geriye gitmeye gerek yok, geçtiğimiz sezon Ali Sami Yen'de oynadığımız Real Madrid maçı. İlk maçı 3-0 yenilmemize rağmen, ikinci maçta da 1-0 geriye düşmemize rağmen, hala pes etmeyen Galatasaray. Hırslı oynayan Galatasaray. Maçı bırakmayan, hatta turu elinden kaçıran Galatasaray. Galatasaray böyle olmalı. Biz her şekilde Galatasaray'ı seviyoruz ama dünkü gibi olunca içimiz rahat etmiyor. Sahada oyuncular görevini yapmayınca, biz onlardan daha çok üzülüyoruz. Hatta kahroluyoruz...

Taktik konusuna da pek girmeye gerek yok. Malumunuz Sneijder sol açık, Burak Yılmaz'da maça sağ açık başlayınca, otomatikman maça 2 kişi eksik başlamış olduk. Defalarca söylememize rağmen, hoca hala Sneijder'den sol, Burak'dan da sağ kanat yaratmaya çalışıyor. Bu taktik Galatasaray'ın mevcut 11'nde olmaz, olamaz.

Unutmadan, dün Stamford Bridge'de takımımızı 90 dakika boyunca susmadan destekleyen Galatasaray taraftarına teşekkürler. Gecenin kazananı; Galatasaray taraftarıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder