Galatasaray Resmi Web Sitesi

3.07.2014

Maça Doğru: Galatasaray - Akhisar Bld. / Şampiyon Olmamız Lazım!

Malumunuz son 11 haftaya girilirken şampiyonluk yolunda bir kritik maç haftasına daha girmiş bulunuyoruz. Geçen hafta Rize'de kaybedilen iki puan fazlasıyla canımızı sıksa da, rakibimizin üç zorlu derbi maçı oynayacak olması ve üstelik bu maçların hepsi deplasmanda olması nedeniyle umutlarımız hala devam ediyor. Her ne kadar deplasmanda istediğimiz futbolu sahaya yansıtamasakta, bizim deplasman maçlarımız rakibimize göre çok daha kolay olması ve Ali Sami Yen'de Fenerbahçe ile oynayacağımız maç düşünüldüğünde umutların devam etmesi gayet doğal.
     
Gelelim bu akşam ki Akhisar maçına. Öncelikle Hamza Hocayı tebrik etmek gerekir. Bu kısıtlı bütçeyle, bu kadro yapısıyla, bir ilçe takımını Süper Lig'de bu noktalara getirmesi büyük bir iş. Takdir edilmesi gereken bir başarı. Akhisar oyun itibariyle kompakt bir futbol anlayışı içinde, rakibi orta saha da presle boğup kazanılan toplarla hızlı hücum yapan bir takım. Her ne kadar Ali Sami Yen'de orta saha üstünlüğünü vermeyiz diye düşünsem de, bu yapısıyla rakipleri bozan bir takım görüntüsünde Akhisar. En önemli eksiklikleri; yaşlı ve yetersiz kadrosunun deplasmanda ki böyle zorlu maçları kaldıracak kapasitede olmaması. Ege temsilcisinin bu yönü, bizim açımızdan bu maçı kolay kılan en önemli etken.
   
Biraz da bizim takımdan bahsedelim. 3-5-2 taktiğini bir çok kişinin aksine ben desteklemekteyim, bu konuda Roberto Mancini'nin arkasındayım. İçeride oynadığımız maçlar da, özellikle Anadolu takımlarının tek forvetle oynaması sebebiyle geri de 4 defansla beklemenin bence çok bir önemi yok. Kaldı ki savunma yaparken sol ve sağ beklerinde savunmaya gelmesiyle rakiplerimizi beşli defansla karşılıyoruz. Bence takımımızda ki temel problem maalesef futbolcularımızın maç seçmesi. İçerideki maçlarda ve Şampiyonlar Ligi'nde coşkulu oynayan takımımız, deplasmanda yeteri kadar motive olmadığı için; komik hatalarla puan kayıpları yapması, basit pozisyonlarda golleri kaçırması ve on iki maçta üç deplasman galibiyetimizin olması bunun açık bir göstergesidir. Ayrıca Sneijder'in sol çizgi de oynamamasını da söylemeye gerek dahi duymuyorum, inşallah hocamız bu konuya da bir çare bulacaktır.
     
Yarın akşam inşallah rahat bir oyunla rahat bir galibiyet alacağız. Gerek Akhisar'ın kadro yetersizliği, gerek bizim içeride çok istekli oynamamız rahat bir galibiyetin çok olası olduğunu açıkca ortaya koymaktadır. Son olarak taraftar için de bir şeyler yazarsak, bu son 11 hafta da takımımızı eskisinden çok daha fazla destekleyelim, şampiyonluğa ve Galatasaray'a sonuna kadar inanalım. Fatih Hocanın da dediği gibi; kaybettiğinde değil vazgeçtiğinde yenilirsin...

İyi geceler bestenin ''canım feda olsun sana'' kısmını daha yüksek sesle bağıran Galatasaray taraftarlarına.


Batuhan Soğuk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder