Galatasaray Resmi Web Sitesi

3.11.2014

Formalar Hakkında

Bu sezon hepimizin bildiği gibi; parçalı, siyah ve kırmızı olmak üzere 3 farklı formamız çıktı. İşin açıkçası kırmızı forma yerine beyaz formanın olmasını tercih edenlerdenim. Bunun nedeni ise, parçalı formanın üzerinde zaten kırmızı rengin yoğunlukta olması ve parçalı giyebileceğimiz maçların bazılarında kırmızı forma giymemiz. Neyse, asıl sorun bu değil.

Bizim iç saha kombinasyonumuz; parçalı forma, beyaz şort ve kırmızı konç. Bunu bilmeyenimiz yoktur sanırım. Fakat gelelim, bu sezon iç saha kombinasyonumuzu Ali Sami Yen'de kaç defa kullandığımıza. Ben söyleyeyim hemen, sadece 4 maçta kullandık. Bunlar; Antalyaspor ( sadece maçın ilk yarısı ), Real Madrid, Kopenhag ve Juventus ( gündüz oynanan maç ). Geriye kalan maçların bir çoğuna ise; parçalı forma, kırmızı şort ve kırmızı konç ile sahaya çıktık.

Peki burada hata kimin? Açıkçası burada çok büyük bir özensizlik var. Açın bakın Real Madrid, Barcelona, Arsenal veya Chelsea... maçlarına, hepsi iç saha maçlarında iç saha kombinasyonunu giymeye özen gösterir. Burada hem biz, hemde Ali Sami Yen'e gelen rakip takımlar suçlu. TFF'nin internet sitesinde yer alan forma kataloğunda, Galatasaray'ın iç saha kombinasyonu doğru bir şekilde gösterilmektedir. Tabi Ali Sami Yen'e gelen rakip takımlar bu kataloğa pek bakmadıklarından dolayı, böyle bir senaryo yaşıyoruz bu sezon. Gelelim bizim kulübümüzün hatasına. Maçtan bir veya iki gün öncesinden rakibi arayarak, kombinasyonumuzu bildirsek onlarda bizim şort ve çorabımıza göre gelseler olmaz mı? Gayet de olabilir. Fakat bizim kulübümüz maalesef bu tarz konuları, özellikle de Fatih Terim döneminden sonra pek önemsemiyor.

Bu konudan şahsen rahatsızlık duyduğumdan dolayı yazmak istedim. Ne kadar umudum olmasa da, umarım ilerleyen zamanlarda bu konu için gerekli özen gösterilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder