Galatasaray Resmi Web Sitesi

3.18.2014

Maça Doğru: Chelsea - Galatasaray / Cimbom Final Yakışır Sana!

Bu akşam kulüp tarihimizin belki de en önemli maçlarından birine çıkacağız. Elbette kolay olmayacak. Arena da aldığımız 1-1'lik skor, avantajı Chelsea'ye geçirmiş olabilir ama biz çocukluğumuzdan beri Galatasaray'ın Avrupa da böyle efsanevi maçlarıyla büyüdüğümüz için, tura ve takımımıza inancımız sonsuz. Fatih hocanın da dediği gibi; ''benim takımım Galatasaray gibi oynadığı sürece, dünyada yenemeyeceği takım yoktur.'' Biz de bu akşam sahaya çıkacak olan 11 aslanın, Galatasaray gibi oynayacağına inanıyoruz. Allah'ın izniyle eleyip geleceğiz.


Böyle maçlar da artık taktik teknik konuşulmaz ama ben yine de ufak olarak değineceğim. Chelsea hepimizin çok yakından tanıdığı bir takım. Kaldı ki Mourinho'yu tanımak yeterli zaten. Mourinho'nun çalıştırdığı takımlar genelde sağlam defans yapan, oyun içinde her türlü çirkeflik yoluna başvuran, hakemi baskı altına almayı seven yapıdadır ve bu yapı kabul edelim ki ona bir çok başarı getirmiştir. Chelsea Premier Lig'de şuan 66 puanla lider durumda. Mourinho takımlarının diğer bir özelliği de içeride kolay kolay maç vermemeleri. Maviler bu sezon içeride 13 galibiyet, 2 beraberlikle oynuyorlar. Bir kez daha söylüyorum, evet çok zor olacak ama Avrupa'da Galatasaray'ın farklı oynadığı gerçeği de var. Juventus 7 maçtır gol dahi yemiyorken, Sneijder den yedikleri golle şuan Avrupa Ligi'nde mücadele etmek zorunda kaldı. Bunu da unutmamak lazım.


Bir iki söz de Londra'ya giden taraftarımıza söylemek istiyorum. Skor ne olursa olsun; gol atarız, yeriz. Tribünde geri adım atmamak çok önemli. Chelsea taraftarı ilk dakikadan itibaren hakemi ve takımımızı baskı altına almaya çalışacaklar. O atmosferi kıralım. Oraya giden taraftarımızın bunu yapacağından ve 90 dakika hiç susmayacağından şüphem yok. Bu maçlar psikolojik savaş halinde geçer ve bu savaşı iyi oynayalım. Hem sahada, hem tribünde.



Takımımız hakkında teknik taktiğe girmiyorum. Çocuklar çıkıp oynayacak hem de yukarıda söylediğim gibi, Galatasaray gibi oynayacaklar! Allah korusun elensek bile, İngiltere'den başımız dik ayrılacağız.


                                      Hanginizin var böyle şanlı tarihi?
                                               Kim oynadı yarı finali?
                                    Semih, Selçuk'la, süper taraftarınla,
                                     CİMBOM FİNAL YAKIŞIR SANA!



Batuhan Soğuk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder