Galatasaray Resmi Web Sitesi

3.12.2014

Maça Doğru: Karabükspor - Galatasaray / Üzücü Bir Haftanın Ardından Futbol

Maç değerlendirmesine başlamadan önce Berkin Elvan'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevdiklerine baş sağlığı diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun...
Böyle günlerde insanın içinden futbol konuşmak, bir şeyler anlatmak geçmiyor ama ne olursa olsun hayat bir yandan devam ediyor. Berkin daima kalbimizin bir köşesinde hep var olacak.
                   
Evet geçelim maç değerlendirmemize. Bildiğiniz gibi rakibimiz Fenerbahçe pazartesi akşamı elini kolunu sallaya sallaya yarım saatte Trabzon'dan üç puanı aldı. Gerek Trabzonspor'lu taraftarların sinirlerine hakim olamaması, gerek Fenerbahçe'li bazı oyuncuların taraftarı kışkırtıp ortamı germesiyle olayların önüne geçilemedi ve maç maalesef iptal oldu. Böylelikle Fenerbahçe çok rahat bir üç puan kazandı. Zirvede ki farkın 6 puan olduğunu göz önünde bulundurursak, cuma akşamı şampiyonluk yolunda önemli bir maça çıkacağız. Karabük evinde iyi futbol oynayan, sabırla topun arkasında bekleyen, iyi kapanan bir ekip. Ayrıca iç sahada topladıkları 21 puan da Karabük'ün içeride ne kadar etkili ve tehlikeli bir takım olduğunu bize açıkça göstermektedir. Karabük'ün son haftalarda ki düşüşü, bu maçta en güvendiğimiz istatistik olarak göze çarpıyor.

Biraz da kendi takımımızdan bahsedelim. Geçtiğimiz hafta Akhisar karşısında tam beklediğimiz gibi bir oyun oynadık. Baskılı, istekli, gol için uğraşan her pozisyonu sonuna kadar kovalayan bir Galatasaray vardı sahada. Fakat deplasmanlarda bu söylediklerimizi maalesef gerçekleştiremiyoruz. İnsan kendini, keşke her maçı kendi sahamızda oynasak, deplasman maçları olmasa demekten alamıyor. Karabük maçı da bu şartlar altında çok zor geçeceğini ön gördüğüm, bizim zor deplasmanlarımızdan birisi. Bu virajı geçmek gerçekten çok ve çok önemli. Artık bu haftalardan sonra işin taktik kısımlarına pek girmenin bence bir önemi yok. Oyuncularımız şampiyonluğunu ne kadar istediklerini, artık kalan bu maçlarda gösterecekler. Biz iyi ve güçlü bir takımız, oyuncularımızdan sadece şampiyonluğa bizim kadar inanmalarını bekliyoruz. Çünkü biliyoruz ki; onlar inanırsa, önlerinde hiç bir engel duramaz.

İyi geceler şampiyonluğa ve takımına sonuna kadar inanan Galatasaray taraftarı...


Batuhan Soğuk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder