Galatasaray Resmi Web Sitesi

4.04.2014

Kayserispor, Bursaspor ve Konyaspor Maçlarının Ardından

Sizlerden maalesef biraz uzak kaldık. Takımın kötü gidişatından dolayı değil, vizeler, diğer sınavlar derken yazı yazamaz olduk.

Bu yazı yazamadığımız arada gönül isterdi ki, hem lig hem kupada iyi sonuçlar alalım, ligde yeniden yarışa girelim, kupada avantajlı duruma geçelim. Fakat oynadığımız kötü futbolu bir kenara koyalım, ligde oynadığımız maçlarda rakip kalelere gol bile atamadık.

Kayserispor maçına baskı ve stres altında başladık diyebilirim. Chelsea maçında alınan skor, oynanan kötü futbol ve bence hepsinden önemlisi kulübün yaptığı ''9 Hafta'' yazısının, oyuncuları artı bir strese soktuğunun kanısındayım.


Oynadığımız maçların taktik ve teknik analizlerini yapmayacağım. Roberto Mancini'nin klasikleşen maç içerisinde taktik değiştirme, sistem değiştirme olaylarının hepsi mevcuttu Kayserispor maçında. Kaybettik ve bence bu maçta tamamen şampiyonluktan koptuk.

Bursaspor maçı ise, Kayserispor ve Konyaspor maçlarına göre daha önemliydi. Kayserispor'a karşı alınan mağlubiyetten sonra ligde artık şansımız kalmamıştı ve kupada finale çıkmak zorundaydık. İyi başladık, golü bulduk. Fakat Bursaspor maçı ile ilgili şunu söylemeliyim ki, maalesef çok fazla pozisyon verdik. Maçı bana göre özetleyen ise, Volkan Şen'in Galatasaray savunması arasından kafa golü atmasıydı. Bu da bizim ne denli bir savunmamız olduğunu, takımın ne derecede maçı istediğini ve hırsını açıkça gösteriyor.


İlk yarısını 2-0 önde tamamladığımız maçı bu skorla bitirebilseydik, avantajlı bir şekilde Bursa'ya gidecektik. Fakat yediğimiz 2 gol, deplasmanda oynayacağımız rövanş maçında avantajı rakibimize geçirdi.

Son olarak da, Konyaspor ile deplasmanda 0-0 berabere kaldık. Artık tamamen hedeflerimizi 2.olmak üzere kurduğumuz Süper Lig'de önemli bir puan kaybı yaşadık. Bu maç ile ilgili de söylenecek fazla bir şey yok. Bu maçın diğer deplasmanlara göre tek farkı, pozisyonlar bulduk fakat gole çeviremedik.


Sneijder'in ilk yarıda yakaladığı, Burak Yılmaz'ın uzaktan vurduğu, Berk Ünsal'ın karşı karşıya kaçırdığı ve Hakan Balta'nın ceza sahası içinde vuramadığı şu an aklıma gelenler. Tabi ki bununla övünmüyoruz. Maç boyunca rakibi boğmalıyız, mücadele etmeliyiz. Konyaspor maçının diğerlerinden tek farkı, üstte de yazdığım gibi pozisyona girmemiz.

Tabi daha yazılacak çok şey var. Söyleyeceğimiz, eleştireceğimiz bir çok şey var. Şu an için yapmamız gereken Fenerbahçe maçını beklemek. Olası bir beraberlik veya mağlubiyette o zaman konuşacaklarımızı konuşuruz. Şimdilik susma vakti.

Fenerbahçe maçı dahil ligde ve kupada oynayacağımız toplam 8 müsabaka kaldı. İşte sezon sonuna kadar oynacağımız maçlar;

STSL 28. Hafta | Galatasaray - Fenerbahçe
STSL 29. Hafta | Sivasspor - Galatasaray
ZTK Rövanş | Bursaspor - Galatasaray
STSL 30. Hafta | Galatasaray - Kasımpaşa
STSL 31. Hafta | Elazığspor - Galatasaray
STSL 32. Hafta | Galatasaray - Gençlerbirliği
STSL 33. Hafta | Trabzonspor - Galatasaray
STSL 34. Hafta | Galatasaray - K.Erciyesspor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder