Galatasaray Resmi Web Sitesi

4.16.2014

PassoLig Alma, Aldırma!

Hepimizin bildiği üzere Türk tribünleri için yeni bir yasa çıkıyor. Meşale yakmak, sahaya konfeti atmak, bazı stadyumlarda pankart asmak bile yasaktı. Tüm bu olanların üzerine son nokta olarak e-bilet, yani PassoLig yürürlüğe geçmiş bulunuyor.

Biz çok fazla bu saçma uygulama hakkında konuşmak istemiyoruz. Dileyenler http://www.passolig.com.tr/ adresinden detayları okuyabilirler.

Gelelim bu uygulamanın sonuçlarına. Öncelikle PassoLig'i olmayan hiç kimse artık maçlara giremeyecek. Kombine kartın olsa dahil, eğer bu PassoLig kartın yoksa maçlara giremiyorsunuz. Tribün içerisinde yaptığınız her hareket, yüzlerce kamera ile kayıt altına alınıyor. Tribün içerisinde onlara göre olumsuz bir hareket yaparsanız, bu PassoLig sayesinde hemen fişleniyorsunuz ve ceza yiyorsunuz. Cezada ne olabilir ki canım, öderiz 50 TL kurtuluruz diye düşünmeyin. Ödeyeceğiniz binlerce liranın yanı sıra, hapis cezası bile alabilirsiniz. Maksat tribünlerde şiddet olmasın. Değil mi? Böyle düşünenler sanırım hiç gazete okumuyor veya haber seyretmeyen insanlar. Dünyada ki suç oranlarına baktığımız zaman, en tepede ki ülkelerden olan Türkiye'de, sözde tribün şiddeti insanlara batıyor. Bizlerde tabi ki insanların futbol için yaralanmasını hatta ölmesini istemiyoruz, fakat tribünde meşale yakmanın, sahaya konfeti atmanın nasıl bir şiddet olduğunu hala çözemedik. Bunlar futbolun içinde bulunan güzellikler. Meşale yakmak, pankart asmak, davul çalmak... İşin en komik ve ironik yanı ise, bu tribünde meşale yakmayı şiddet olarak gören insanların, olası bir topluca meşale yakımında hemen fotoğraf makinalarına sarılmasıdır. Bırakın tribünleri artık. Bırakın deplasmanlar serbest olsun. Tribünlerde seyircide olsun, taraftarda. Bunu engellemeyin.


Velhasıl, bizler PassoLig almayacağız. Çevremizde alan eşimiz dostumuzdan da almamalarını rica edeceğiz. Uzun yıllardır maçlara giden ve kombine alan birisi olarak, seneye kombine almayacağım. Endüstriyel futbolun kölesi olmayacağım. Gerekirse her hafta kahveye veya kafelere gidip belirli bir ücret karşılığı maçları seyredeceğim, fakat PassoLig ve LigTV almayacağım. Lütfen sizlerinde bu konuda duyarlı olmasını rica ediyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder