Galatasaray Resmi Web Sitesi

4.04.2014

Gerçek Kombinasyon Temennisi

Daha önce burada formalar ile ilgili bir yazı yazmıştık. Bu sezon kullandığımız kırmızı şort ve kırmızı konç kombinasyonundan baya bir şikayet etmiştik, yakınmıştık. Bu hafta oynayacağımız Fenerbahçe maçına da çıkacağımız kombinasyon bana göre çok önemli.

Sizlerinde bildiği üzere bizim asıl kombinasyonumuz; parçalı forma, beyaz şort ve kırmızı konç. Fakat biz bu sene asıl kombinasyonumuzu sadece 3 maçta daha doğrusu 2.5 maçta giydik ( Antalyaspor maçının ikinci yarısında kırmızı şort ve kırmızı konç giymiştik. )

Futbol kadar bana göre forma ve kombinasyon konusu da bu maç için bir o kadar önemli. Barcelona - Real Madrid, Manchester United - Manchester City, Schalke 04 - Dortmund maçlarını izlemişseniz eğer, bu saydığım takımların hepsi asıl kombinasyonları ile sahaya çıkmışlardır. Umuyorum ki bu hafta biz de doğru kombinasyonumuzla sahada oluruz.



Yukarıda ki fotoğrafta, pazar günü iki takımında giymesi gereken forma ve kombinasyonunu görebilirsiniz.

Bu konuyu maalesef Fenerbahçe bizden daha çok önemsiyor. İç sahada oynadıkları maçların bir çoğuna baktığımız zaman, çubuklu formanın yanı sıra beyaz şort ve beyaz konç giyiyorlar. Yani kültürlerine sahip çıkıyorlar. Biz ise Fatih Terim'in olduğu 2 sene boyunca, özellikle geçtiğimiz sezon kombinasyonumuza sahip çıkmıştık. Ali Sami Yen'de oynadığımız müsabakaların neredeyse hepsinde gerçek kombinasyonumuzu kullanmıştık. Fakat Mancini'nin gelmesiyle beraber bu forma ve kombinasyon işini pek önemsemiyoruz. Metin Oktay forması olarak sattığımız parçalı formayı ne yazık ki Ali Sami Yen'de gerçek kombinasyonu ile göremiyoruz.

Pazar günü umarım gerçek kombinasyonumuz ile sahada olup, kültürümüze sahip çıkarız.

2 yorum:

  1. Eline sağlık hocam güzel bir yazı. Bu konuya Galatasaray Formaları Forumu'nda değinmeni isterim.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler, tavsiyen için de ayrıca teşekkür ederim. Forumu bir kaç kez okumuştum, oraya da yazıyı atacağım.

    YanıtlaSil