Galatasaray Resmi Web Sitesi

5.01.2015

Maça Doğru: Akhisar Belediyespor - Galatasaray | Hedefe 6 Kala

Başlığımızda da belirttiğimiz üzere, şampiyonluk hedefimize 6 maç kaldı. Bu maçların ilk ayağını Pazartesi günü Manisa'da Akhisar Belediyespor'a karşı oynayacağız.

Akhisar Belediyespor bu sezon açıkçası bizim beklentimizin biraz daha aşağısında bir futbol sergiliyor. Tabi bunda Hamzaoğlu'nun sezon başında takımdan ayrılmasının büyük bir payı olduğu aşikar. Şu an Roberto Carlos yönetiminde ki rakibimiz, ligde 11.sırada yer alıyor.

Açıkçası ligde ne kadar iyi performans göstermeseler de, Akhisar deplasmanları büyük takımlar için her zaman zor olmuştur. Şampiyonluk yolunda ki bu önemli virajı kayıpsız geçmemiz de son derece önemli.

Ligde son oynadığımız Gaziantepspor ve Türkiye Kupası'nda oynadığımız Sivasspor maçlarında kadroda değişiklikler vardı. Gaziantepspor maçında oynamayan Semih, Bruma, Sneijder Sivasspor maçında forma giydiler. Dün açıkçası bir kez daha gördük ki, Yasin ve Bruma sahada yer aldığı zaman kanatları çok daha etkili kullanıyoruz. Forvet arkasına da Sneijder eklendiği zaman, çok kuvvetli bir hücum hattına sahip oluyoruz. Gaziantepspor'u 1-0 mağlup ettiğimiz maçın ardından yazdığımız yazımızda, Yasin'in kesinlikle oynaması gerektiğini belirtmiştik. Umarız bu hafta 11'de görürüz kendisini.



Yasin'in ardından Semih'de dün sahada yer aldı. Muhtemelen sakatlığını tamamen atlattı ve maç formu yakalamasına ihtiyacı var. Hamzaoğlu'nun Akhisar maçında Semih'i oynatacağını pek düşünmüyorum. Chedjou ve Hakan Balta ikilisinin sağında Sabri, solunda ise Alex Telles olacaktır. Melo'nun cezası nedeniyle oynamayacağı maçta, orta ikilide Selçuk ve Emre Çolak olacaktır. Hamit'in durumu hakkında bir bilgimiz yok fakat Hamzaoğlu'nun Emre Çolak'ın yükselen form grafiğinde Hamit'i riske edeceğini düşünmüyorum. Asıl önemli olan ise yukarıda da belirttiğimiz gibi kanatlar. Sahada kesinlikle Yasin'in olması gerekiyor.


Kadro konusunda ilk kez bu kadar uzun konuştuk. Bu konuda son haftalarda Hamzaoğlu'nun hata yaptığını düşündüğümüzden dolayı, bu konuya bu yazımızda biraz daha fazla değinmemiz gerektiğini hissettik.

Bu maç öncesinde ki bir handikapımızda, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın bizden önce maçlarını oynamaları. Olası Fenerbahçe ve Beşiktaş galibiyetlerinde umarım takım stres yapmaz ve rahat bir şekilde sahaya çıkar. Önemsiz gözükebilir fakat bu konuda takımın iyi motive edilmesi şart.

Konuşacaklarımız, söyleyeceklerimiz bu kadar. Hedefimiz kalan 6 maçımızı da kazanıp, istediğimiz şampiyonluğa ulaşmak. Tabi ki rakiplerimizin maçlarını izliyoruz, takip ediyoruz ama biz kalan maçlarımızı kazandığımız takdirde, rakiplere bakmaksızın şampiyon olacağız. Bu kalan maçlarımızı ve puan durumuna bir kez daha bakalım ve yazımızı sonlandıralım. Maç sonu yazımızda tekrardan görüşmek dileğiyle...


29. Hafta | Akhisar Belediyespor - Galatasaray
30. Hafta | Galatasaray - Torku Konyaspor
31. Hafta | Mersin İdman Yurdu - Galatasaray
32. Hafta | Galatasaray - Gençlerbirliği
33. Hafta | Galatasaray - Beşiktaş
34. Hafta | Çaykur Rizespor - Galatasaray


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder