Galatasaray Resmi Web Sitesi

5.05.2015

Maç Sonu: Akhisar Belediyespor 0-2 Galatasaray / 5 Kaldı!

Dün oynadığımız Akhisar Belediyespor maçını Burak Yılmaz'ın attığı gollerle 0-2 kazandık. Böylece puanımızı 64'e yükselttik ve Beşiktaş'ın ardından yeniden ikinci sıraya yükseldik.


Maç hakkında konuşacak olursak, tam da bizim istediğimiz ve yazdığımız kadro vardı sahada. Açıkçası Yasin ve Bruma'nın ısrarla oynaması gerektiğini belirtsek de, hem Yasin hem de Bruma pek etkili olamadılar sahada. Yine Emre'nin oynadığı futbol ve maçın gizli kahramanı Selçuk'un performanları bizce maçın en iyileriydi.

Melo'nun ve Chedjou'nun cezaları nedeniyle oynamadıkları maçta orta sahada Emre, stoperde de Semih oynadı. Semih'in uzun bir sakatlığın ardından yeniden 11'e dönmesi ve oldukça iyi mücadele etmesi, kalan 5 maç için çok sevindirici oldu. Melo'nun yerine oynayan Emre Çolak ise Trabzonspor maçında ki çıkışını dünkü maçta da sürdürdü. Özellikle Burak'ın attığı golde yaptığı orta çok iyiydi. Adrese teslim diye hitap ettiğimiz ortalardan birisini yaptı ve Burak'da bu ortayı güzel bir kafa vuruşuyla gole çevirdi. Tabi yukarıda da bahsettiğimiz üzere, Selçuk'un oynadığı futbolu göz ardı etmemek gerekir. Melo'nun yokluğunda defans ve orta saha arasında ki bağlantıyı çok iyi kurdu. Çok koştu ve çok mücadele etti. Dün tabi golleri atan Burak'tan ziyada bize göre Selçuk'un oynadığı futbol galibiyetin en önemli mimarıydı.


Burak ise en son 2-0'dan 2-3 kazandığımız Kasımpaşa maçında gol atmıştı. Tabi bu sezon geçirdiği talihsiz ve zorlu sakatlıkların ardından, yeniden sahalara dönen bir oyuncudan akabinde iyi performans beklemek doğru olmaz. Burak dün oynadığı futbolla, sakatlığını tamamen atlattığını ve mental olarak tamamen hazır olduğunu bizlere gösterdi. Kalan maçlarda daha da iyi bir Burak Yılmaz izleyeceğimizin bizlere mesajını verdi.


Maç ile ilgili bir parantez daha açmak gerekirse, bu kişi Muslera olmalı. Belki Akhisar Belediyespor çok net ve çok önemli gol pozisyonları yakalamadı fakat kalemize gelen tehlikeleri çok iyi önledi. Özellikle Ufuk Ceylan, Aykut Erçetin, Robinson Zapata gibi kalecilerin ardından hatta bu listeye Leo Franco ve Morgan De Sanctis'i de ekleyebiliriz, Muslera bizim için çok çok önemli bir yere sahip. Umarız uzun yıllar daha kalemizin 1 numarası olarak devam eder.

Futbolcu performanslarının ardından, genel olarak takımın sergilediği oyuna bakacak olursak, çok fazla pozisyon yakalamadık. İlk yarıda yakaladığımız pozisyonları gole çevirerek, ikinci yarı da rolantiye alıp 3 puanı kazandık.

Bir başka önemli konu ise olası Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın galibiyetlerinin ardından takımın strese girmemesi ve rahat oynamasıydı. Fenerbahçe Balıkesirspor'u 4-3, Beşiktaş'da Trabzonspor'u 0-2 mağlup ettikten sonra, oyuncularımızın üzerinde ister istemez bir stres oluştu tabi ki. Fakat bunu iyi kontrol edip, son derece rahat ve inanmış bir Galatasaray gördük sahada. Bunun oluşması son derece önemliydi. Şampiyonluğa ve galibiyete ne kadar inandığımızı, maçın öncesinde Sneijder'in aşağı linkte ki videosu bize çok iyi anlatıyor.

https://twitter.com/Samiyen_1905/status/595483927076315137

Başlıkta da belirttiğimiz üzere, artık 5 maçımız kaldı. 5 tane final maçına çıkacağız. Daha önce de söylediğimiz gibi, kalan maçlarımızı kazandığımız takdirde, rakiplerimize bakmadan şampiyon olacağız. Biz yine de adettendir diyerekten hem puan durumunu hem de kalan maçları şöyle bir hatırlayalım.


Beşiktaş ( 64 Puan )

Gaziantepspor
Akhisar Belediyespor ( D )
Torku Konyaspor
Galatasaray ( D )
Gençlerbirliği


Galatasaray ( 64 Puan )

Torku Konyaspor
Mersin İdman Yurdu ( D )
Gençlerbirliği
Beşiktaş
Çaykur Rizespor ( D )


Fenerbahçe ( 63 Puan )

Medicana Sivasspor ( D )
Kayseri Erciyesspor
Mersin İdman Yurdu ( D )
Başakşehir ( D )
Kasımpaşa


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder