Galatasaray Resmi Web Sitesi

4.27.2015

Maç Sonu: Galatasaray 1-0 Gaziantepspor / Yeniden Lider!

Geçtiğimiz hafta kaybettiğimiz Trabzonspor maçının ardından sadece maçı değil, liderliği de kaybetmiştik. Aslında ikinci yarı bir çok pozisyon yakalayıp, oyunu rakip kaleye yıkmamıza rağmen maalesef ikinci golü bulamayıp, kalemizde golü görmüştük.


Velhasıl geçtiğimiz hafta liderliği kaybetmiştik. Bu hafta Fenerbahçe'nin Eskişehirspor ile 1-1 berabere kalmasının ardından, bize yeniden liderlik şansı doğdu. Kendi sahanda Gaziantepspor ile oynuyorsun, sakat ve cezalı oyuncuların var fakat şampiyonluk açısından böyle bir maçı kazanman gerekir, şartlar ne olursa olsun.

Yukarıda yazılanlar sonucunda maç öncesi kadroya baktığımız zaman, son haftaların en formda oyuncusu Yasin'in yedek olduğunu gördük. Yerine de sezon başından beri formsuz olan Olcan'ın oynadığını görünce biraz kızdık tabi. Ben hala Hamzaoğlu'nun hatalı tercihler yaptığını düşünüyorum Gaziantepspor maçı kadrosunda.

Maçın ilk devresine baktığımızda kanatları kullanamayan, oyunu göbekten açmaya çalışıp, açamayan bir Galatasaray vardı. Kanatlardan bir kaç orta denemesi oldu fakat bunlarda kanımca çok cılız, pozisyona girebilecek ortalar değildi. Kanatta eksiklik yaşıyoruz, göbekten oyunu açamıyoruz. Durum böyleyken ikinci devrenin hemen başında değişiklik yapılacağını düşünürken, Umut ve Olcan'ın sahada olduğunu görünce sinirlerimiz bir kat daha arttı.

Selçuk ve Melo ortada, Emre Çolak forvet arkası, Bruma sağ ve Yasin sol tarafta başlasa, acaba skor daha farklı olur muydu, bence olurdu. Hamzaoğlu bu değişiklikleri 70'den sonra yapınca oyunu rakip yarı sahaya yıkmayı başardık. Ard arda pozisyonlar bulduk, kanatları daha etkili kullanmaya başladık ve sonunda beklediğimiz golü bulduk.



Daha farklı, daha rahat kazanabileceğimiz bir maçı zora sokup, boş yere stres yaşadığımızı düşünüyorum. Maçın başında yukarıda yazdığım hücum hattıyla çıksaydık eğer ilk yarıdan skoru tayin edebilirdik. Nitekim Gaziantepspor'un da zaten pek pozisyonu olmadı.

Tabi kazanmak ve yeniden liderlik koltuğuna oturmak önemli fakat dün oynadığımız 70 dakikalık futbolu oynadığımız sürece kazanmamız için şansımızın da yanımızda olması gerekiyor. Kalan maçlarımızda dünkü son 20 dakikalık futbolu oynamamız gerekir. Umarız Hamzaoğlu'da Olcan inadından vazgeçip, tekrar Yasin'i 11'e çeker.

Birbirinden önemli 6 final maçına çıkacağız. Aslında basit olan, kalan 6 maçı da kazanıp, rakiplerinin ne yaptığına bakmadan şampiyonluğa ulaşmak. İpler şu an bizim elimizde.


Biz yine de klasikten vazgeçmeyelim ve takımların kalan maçlarına bir göz atalım.



Galatasaray ( 61 Puan )

Akhisar Belediyespor ( D )
Torku Konyaspor
Mersin İdman Yurdu ( D )
Gençlerbirliği
Beşiktaş
Çaykur Rizespor ( D )



Fenerbahçe ( 60 Puan )

Balıkesirspor
Sivasspor ( D )
Kayseri Erciyesspor
Mersin İdman Yurdu ( D )
Başakşehir ( D )
Kasımpaşa



Beşiktaş ( 58 Puan )

Karabükspor
Trabzonspor ( D )
Gaziantepspor
Akhisar Belediyespor ( D )
Torku Konyaspor
Galatasaray ( D )
Gençlerbirliği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder