Galatasaray Resmi Web Sitesi

2.17.2015

Maç Sonu: Galatasaray 3-1 Balıkesirspor / Rölantide Galibiyet

Mersin'den aldığımız acı haber, hepimizi çok derinden yaraladı. Maalesef henüz 20 yaşında ki Özgecan Aslan, vahşice öldürüldü. Cenazesinde annesinin söyledikleri, tabutunu sadece bayanların taşıması, gerçekten olayın geldiği noktayı bizlere çok iyi anlatıyordu. Allah rahmet eylesin, yapanların da cezasını tez zamanda bulması temennilerimizden başka söyleyecek bir şeyimiz yok maalesef.


Dün akşama dönecek olursak, yine iyi bir Galatasaray yoktu sahada. Eskişehirspor maçında kötü oynadığımızı dile getirmiştik. Dün akşam yine oynadığımız futbol bizi hiç tatmin etmedi. Özellikle ikinci yarı. Balıkesirspor'un 10 kişi kalmasına rağmen, rakibin üzerinde çok fazla baskı kuramadık. Bunun yanında hem kalemizde golü gördük, hem de bir çok pozisyon verdik. Açıkçası Semih Kaya'yı dün akşam savunma tandeminde biraz aradık.

İlk yarıda oynadığımız futbola bakarsak, gollerin ard arda gelmesi maçın kopma noktası oldu. Burak'ın uzun bir aradan sonra dönmesi ve gol atması, Burak için iyi bir moral oldu. Attığı gol de gerçekten çok şıktı. Keza Sneijder'in attığı gol de bir o kadar güzeldi. İkinci yarıda daha fazla pozisyon veya gol bulabilir miydik? Bence bulabilirdik fakat takım oyunu rölantiye alınca, ne gol bulabildik, ne de istediğimiz pozisyonları yakalayabildik. Neticede beklediğimiz oyunu oynamadan, 3 puanı alan taraf olduk. Aslında bu da hepsinden önemliydi.


Gelelim Beşiktaş - Bursaspor maçında Kerim Frei'ya verilen penaltı ve dün Yasin Öztekin'e yapılan müdahaleye. Kerim'e yapılan müdahale ile Yasin'e yapılan müdahale neredeyse aynı. Hatta Yasin daha hızlıyken, rakibin daha net bir müdahalesi var. Kerim'in pozisyonuna göre penaltı açısından daha avantajlı Yasin. Eğer Kerim'e penaltı veriliyorsa, Yasin'e de penaltı verilmesi gerekir. Dün Yasin'e penaltı verilmesi veya verilmemesi sonucu pek fazla değiştirmezdi ama Kerim'e verilen penaltı, Beşiktaş'ın 3 puan almasına sebep oldu. Hakemlerin bunlara biraz daha dikkat etmesi gerekir. 


Puan durumuna baktığımız zaman, bu hafta değişen bir şey olmadı. Fenerbahçe deplasmanda Gaziantepspor'u, Beşiktaş kendi sahasında Bursaspor'u mağlup etti. Biz de Balıkesirspor'u Ali Sami Yen'de yenerek, tıpkı rakiplerimiz gibi haftayı 3 puanla kapatmış olduk.


Önümüzde ki hafta deplasmanda Sivasspor ile deplasmanda oynayacağız. Son haftalarda yükselişte olan bir takım Sivasspor. Özellikle Sergen Yalçın'ın gelmesiyle beraber iyi bir ivme yakaladılar. Zor bir karşılaşma olacak. Önümüzde ki günlerde de o maç ile ilgili analizleri ve yorumlarımızı bloğumuzdan yayınlayacağız.

Tekrarda görüşmek dileğiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder