Galatasaray Resmi Web Sitesi

2.10.2015

Maç Sonu: Eskişehirspor 1-2 Galatasaray / Kötü Futbol, Önemli 3 Puan!

Maç önü yazımızda da belirtmiştik Eskişehir deplasmanlarının zor olduğunu. Dün buna bir kez daha şahit olduk.

Aslında kendi işimizi kendimiz zorlaştırdık. Dün o kadar kötü bir futbol oynadık ki Eskişehirspor çok fazla pozisyon buldu. Tabi Muslera'nın performansı, aldığımız galibiyetin adeta mimarı oldu. Dün Sneijder, Selçuk, Melo maçın içine bir türlü giremediler. Bu da bizim için büyük bir dezavantaj oldu. Selçuk'un gol dışında varlık gosterememesi, Sneijder'in de keza goller dışında maçın içinde olmaması, işimizi bir hayli zorlaştırdı.


Aslında maçta önemli pozisyonlarda bulduk. Umut'un ilk yarı ve ikinci yarıda yakaladığı pozisyonlarda vardı fakat maalesef değerlendiremedik.

Bir diğer konu ise Hamza Hamzaoğlu tıpkı Roberto Mancini döneminde olduğu gibi oyuncuların yerleriyle oynamaya başladı. Buna özellikle dün çok fazla şahit olduk. Sneijder sol açık başladı, Olcan'ın girmesiyle forvet arkasına geçti. Selçuk maça forvet arkası başlayıp, kendi mevkiisine döndü. Alex Telles'in çıkmasıyla defansta rotasyon değişti. Bunun gibi bir çok değişiklik oldu sahada. Umarım Mancini döneminde ki gibi ters bir etki yaratmaz bu. İlerleyen dönemlerde göreceğiz.

Velhasıl, rakibimizin puan kaybettiği bir haftada Eskişehir gibi zor bir deplasmanda kazanmak çok önemliydi. Böylece Eskişehir'de kazanamama serimize de son vermiş olduk. Haftaya da Balıkesirspor'u yendiğimiz takdirde lider olma şansımız var. Umarım o maçı da kazanıp liderliğe yükseliriz.


Unutmadan, dün beyaz forma ve beyaz şortun altına kırmızı konç giydi takımımız. Bu da ilginç bir kombinasyonun ortaya çıkmasını sağladı. Böyle farklı kombinasyonları umarım deplasmanlarda kullanmaya devam ederiz.


Bir başka yazımızda tekrardan görüşmek dileğiyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder