Galatasaray Resmi Web Sitesi

2.08.2015

Maça Doğru: Eskişehirspor - Galatasaray / Saldırın, Saldırın, Saldırın!

Fikstür açıklandığında derbiler dışında bakılan bazı deplasmanlar vardır. Bursa, Sivas ve Eskişehir. İşte biz de bu hafta Eskişehir deplasmanındayız. Yani zorluk derecesi yüksek olan maçlardan birisine gidiyoruz. Hafta güzel başladı, umarız böyle güzel devam eder.


Son yıllarda oynanılan Eskişehirspor deplasmanlarına bakarsak, bizim için sonuçların çok iyi olmadığını söylemek yanlış olmaz. Sadece skor açısında değil, gol yollarında da problem yaşadığımızı görüyoruz.

İşte son yıllarda oynadığımız Eskişehir deplasmanları;

2014/2015 ZTK | Eskişehirspor 1-0 Galatasaray
2013/2014 STSL | Eskişehirspor 0-0 Galatasaray
2012/2013 STSL | Eskişehirspor 0-0 Galatasaray
2011/2012 STSL | Eskişehirspor 0-0 Galatasaray
2010/2011 STSL | Eskişehirspor 1-3 Galatasaray
2009/2010 STSL | Eskişehirspor 2-1 Galatasaray

Sonuçlar yukarıda da görüldüğü gibi pek iç açıcı değil. İnşallah yarın bu kötü seriyi bozup, yolumuza devam ederiz.


Bizim takıma baktığımızda, eksiklerin olduğunu görüyoruz. Sabri, Semih ve Burak'ın sakatlıkları var. Yazdığımız oyuncuların hepsinin ilk 11 oyuncusu olması bizim için büyük dezavantaj. Sakat oyuncularımızın durumu ile ilgili maalesef bir bilgimiz yok. Umarız Sabri, Semih ve Burak'da yarın sahada olurlar. Özellikle Hamza Hamzaoğlu dönemiyle beraber çıkışa geçen Burak Yılmaz'ın yarın sahada olması üçüncü bölgeyi son derece rahatlatacaktır.

Semih oynamazsa eğer Koray ve Chedjou'nun stoperde oynayacağını, Sabri'de oynamazsa Tarık Çamdal'ın sağ bekte oynayacağını düşünüyorum. Umarım maç saatine kadar sakatlarımızdan iyi haber alıp, diğer futbolcularımızdan herhangi bir sakatlık haberi almayız.

Çok fazla taktiksel konuşma ihtiyacı duymuyorum açıkçası. Bizler için çok önemli olan bir maçta, rakibimizin puan kaybettiği bir haftada kazanmak, son derece önemli. Hamza hoca ve takımın elinden geleni yapacağından hiç şüphemiz yok. 


Bu arada şunu da hatırlatmadan geçmeyelim. Eskişehirspor'un aldığı tribün kapatma cezasından dolayı, Ediz Bahtiyaroğlu tribünü boş olacak. Kale arkası ve maraton tribününe sadece seyirci alınacak. 

Taktiksel konulara çok fazla girmeden, rakibin puan kaybettiği haftada kazanacağımızdan şüphemiz yok. Başlıkta da göreceğiniz üzere; saldırın, saldırın, saldırın, dördüncü yıldız için saldırın!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder